Popularyzacja idei żywego dawstwa / Wolontariusze Fundacji

Anna Cieœlak aktorka telewizyjna i teatralna, absolwentka PWST im. Ludwika Solskiego w Krakowie. Laureatka nagrody za Najlepszy Debiut Aktorski przez Jury FPFF w Gdyni za film "Masz na imię Justine", za ten sam film na Festiwalu Filmowym w Mons w Belgii, otrzymała nagrodę dla Najlepszej Roli Kobiecej. 12 kwietnia 2006 roku została wyróżniona przez Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej od którego otrzymała list gratulacyjny. Poza występami w filmach i serialach podkłada głos w filmach animowanych i grach a także występuje w teledyskach. Jest ambasadorkš Fundacji La Strada, która od wielu lat przywraca ofiarom niewolnictwa wolnš wolę. Nie tylko wspiera swoim wizerunkiem walkę z handlem ludŸmi, ale również aktywnie bierze udział w codziennych działaniach organizacji.
Pomimo licznych zobowišzań zawodowych i zaangażowania w sprawy La Strady Pani Ania w ramach wolontariatu społecznie angażuje się w działania Fundacji Centrum Rozwoju Medycyny. Użyczyła głosu w spocie Twoja prawa nerka a także propaguje ideę dawstwa rodzinnego w programach telewizyjnych oraz w prasie.

Pięknie dziękujemy :)

Fundacja Centrum Rozwoju Medycyny (c) 2013 | www.complexapple.pl